Úvod » N O V I N K Y

Speciální nabídka: Operace Bagration

publikováno 20.06.2014

Tankisté!

Mezi červnem a srpnem 1944 obrovská sovětská ofenzíva vytlačila Němce z východní Evropy.  Od soboty 21. června, 07:10 SELČ do úterý 24. června, 07:00 SELČ si připomeňte tuto událost a využijte následujících herních bonusů:

 

Trojnásobné zkušenosti za první vítězství dne

Užijte si sladké vítězství!

 

30% sleva na následující standardní vozidla:

VI Jagdpanzer IV

VII SU-152

VI T-34-85

VI KV-1S

VII Panther

VII Tiger I

VII IS

 

 

50% sleva na resetování zkušeností posádky

Potřebujete upravit své schopnosti? Teď máte perfektní příležitost!

 

50% sleva na (pře)školení posádky

Získejte nové členy posádky, nebo je přemístěte na jiné vozidlo za poloviční cenu!

 

25% sleva na vybavení

Je na čase zlepšit výkon Vašeho tanku!

 

50% sleva na všechno spotřební zboží

Zásobte se na další bitvy!

 

Až 50% sleva na maskování, nápisy a emblémy

Upravte si svůj tank a dopřejte mu pěknou, zlevněnou kamufláž!

 

MISE

Držte linii!

Odměna 25 000
Podmínky
  • Pouze německá vozidla 4. a vyšší úrovně
  • Pouze náhodné bitvy
  • Třikrát za den
Požadavky
  • Vyhrajte celkem 3 bitvy
  • Buďte v top 10 hráčů Vašeho týmu dle počtu získaných základních zkušeností (bonus za první vítězství, prémiový účet, apod. se nebude do výsledného pořadí počítat).
Útok!
Odměna 25 000
Podmínky
  • Pouze sovětská vozidla 4. a vyšší úrovně
  • Pouze náhodné bitvy
  • Třikrát za den
Požadavky
  • Vyhrajte celkem 3 bitvy
  • Buďte v top 10 hráčů Vašeho týmu dle počtu získaných základních zkušeností (bonus za první vítězství, prémiový účet, apod. se nebude do výsledného pořadí počítat).
Připomeňme si operaci Bagration
Odměna 1 den prémiového účtu
Podmínky
  • Jednou na účet
Požadavky
  • Splňte mise Držte linii! a Útok!, každou třikrát.

 

Historie

Na začátku druhé světové války byly Německo a Sovětský svaz spojenci. Jenže tomu učinila přítrž nenasytnost německých vůdců, kteří se v roce 1941 obrátili proti sovětům a napadli východní Evropu. Jednalo se o největší vojenskou operaci v historii, která proběhla za děsivých podmínek i výsledků pro obě strany.

Zrazen původním spojencem se Sovětský svaz přidal ke Spojencům a začal plánovat odvetu. Operace Bagration  bylo kódové označení pro běloruskou strategickou ofenzívu. Tato operace měla odstranit německé síly z východní Evropy tím, že zničí německou skupinu armád Střed. Operace začala 22. června 1944 a trvala do 19. srpna. Stejně jako operace Overlord, která probíhala na plážích Normandie, jí předcházela komplikovaná klamná operace s názvem  Maskirovka, což doslova znamená „maskování“.

Maskirovka  zahrnovala přesun obrovských sovětských armád (zvaných fronty) vpřed, zatímco za nimi byl ponechán ukryt velký počet jednotek. Zároveň byly využívány klamné jednotky a rádiové ticho, které dovedly Němce k přesvědčení, že k útoku dojde na Ukrajině. Výsledkem bylo, že většina tanků a dělostřelectva skupiny Střed byla odeslána na Ukrajinu a na místě zůstaly jen minimální obranné síly.

Mezitím partyzáni (především sovětští vojáci, kteří byli v roce 1941 odříznuti) zároveň uskutečnili řadu útoků na německé zásobovací linie. Ničili zejména železniční tratě a mosty, a bránili tak přesunům munice, proviantu a posil na frontu.

Dne 22. června, přesně tři roky od zahájení německé invaze, začala bitva masivní dělostřeleckou přípravou, což bylo pro sovětské útoky typické. Bombardování bylo zničující, ale Němci dostali od svých tvrdohlavých velitelů příkaz držet pozici do posledního muže.

Po úvodním zničení německé obrany přišel hlavní postup. Čtyři ohromné sovětské fronty vyrazily na západ s miliony vojáků, tanky a letadly.

Po několik dalších týdnů se německá skupina armád Střed statečně bránila, ale nakonec byla přemožena ohromnou silou sovětských jednotek. Sovětský postup se zastavil až 19. srpna, aby nedošlo k přílišnému natažení zásobovacích tras.

Operace Bagration představovala jeden z nejdůležitějších konfliktů druhé světové války. I když se jednalo o obrovský sovětský úspěch, rozhodně nebyl zadarmo. Vojenské i civilní ztráty byly nesmírné. Na obou stranách padly statisíce a celkem bylo zraněno přes milion vojáků.

Výsledkem bylo úplné zničení německých armád skupiny Střed a armády skupiny Sever a Ukrajina byly odděleny jedna od druhé. Obě armádní skupiny byly donuceny opustit sovětské území. Díky tomuto vítězství na východě a zároveň úspěšnému vylodění v Normandii bylo spojenecké vítězství náhle mnohem blíž.

 

Vzhůru za vítězstvím, tankisté!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery